Back to top

Submitted by Guido on Tue, 09/27/2022 - 10:48
basisschool capoeira workshop kinderles

Capoeira Workshop voor alle basisschool groepen

In 2021 kregen wij de bijzonder leuke opdracht om in één week Capoeira les te geven aan alle 23 groepen van basisschool De Wegwijzer in Teteringen. De workshops waren voor alle groepen 1t/m 8.

Door de live muziek, percussie, zang, dans en vechtkunst van Capoeira pedagogisch in te zetten, is de Capoeira workshop geschikt voor alle doelgroepen en leeftijden in het basisonderwijs. Kleuters beginnen met trommelen, stopdans, tikspelletjes, dierenbewegingen en grapjes en leren zo samen te spelen in de kring.

Vanaf groep 3 komt de acrobatiek erbij met radslagen, bruggetjes. Vanaf groep 6 leren de kinderen ook over de vechtkunst en achtergrond van Capoeira, door de herkomst van de muziekinstrumenten te benoemen en de geschiedenis en cultuur kort uit te leggen.

Zo kunnen we met Capoeira een dynamische actieve les geven met veel verschillende competenties voor de leerlingen. Met aandacht voor het individu doen we ons best om álle kinderen in de groep te motiveren. Valt er een leerling buiten, is iemand geblesseerd of timide? Dan krijgt die leerling extra aandacht of een speciale rol in de les. Elkaar met de hele groep aanmoedigen met muziek om tóch die ene radslag te durven. De Capoeira filosofie is van nature inclusief.

We werden dan ook erg blij van de verraste reacties van alle juffen en meesters op onze lessen, maar nog blijer van de Capoeira liedjes en bewegingen die de kinderen in de pauzes druk aan het oefenen waren op het schoolplein :-)

Submitted by Guido on Tue, 11/01/2022 - 11:25
workshop Capoeira middelbare school

Voortgezet Onderwijs: kennismaking project tweedeklassers Nicolaas Lyceum Amsterdam

Een van de langstlopende samenwerkingen van Batuque Capoeira Events in het voortgezet onderwijs is het kennismakingsproject op het Nicolaas Lyceum Amsterdam. Tien jaar lang hebben wij begin september de kennismaking van 200 tweedeklassers verzorgd, door met een Capoeira show en workshop voor 100 leerlingen tegelijk, de groepsvorming en binding van de middelbare school leerlingen op te starten.

Onze Capoeira show met live muziek, salto’s, vechtkunst en demonstraties openen de dag. Bij goed weer heerlijk buiten in het park! Vervolgens krijgen vier klassen tegelijk Capoeira les van onze groep instructeurs. Fantastisch om te zien hoe, ondanks de aantallen leerlingen en leraren, de middelbare scholieren zich toch veilig genoeg voelen om de drums te spelen, oefeningen na te doen en samen te trainen. Met aan het eind natuurlijk een spectaculaire afsluiting met alle leerlingen samen in de Capoeira cirkel.