Back to top

Jongeren en CKV

Batuque Capoeira heeft 25 jaar ervaring met workshops, lessen, series en shows voor jongeren uit alle doelgroepen: scholen, BSO, sociaal-culturele projecten, speciaal onderwijs, AZC's, kunsteducatie, jeugddetentie en CKV.

Met Capoeira ervaren leerlingen een nieuwe manier van sporten en met elkaar omgaan. Het blijkt dat Capoeira een bijzondere aantrekkingskracht heeft, en daardoor een lagere drempelwaarde voor groepen die soms moeilijker bereikbaar zijn. Ook voor kleinere kinderen is Capoeira een thuiswedstrijd, want het zit vol met vrolijke trucjes en percussie. Het resultaat van een workshop is een groepsspel in een traditionele Capoeira-cirkel, met veel ruimte voor creativiteit en samenspel.

Resultaten 

Jongeren leren met Capoeira ook meer over de balans tussen competitie en samenwerking, respect voor elkaar en het verleggen van je grenzen. Maar het belangrijkste effect van Capoeira is de positieve en vrolijke energie die het met zich meebrengt!

Wij zijn Cultuurkaart-acceptant en staan onder andere vermeld bij CJP en Cultuurnetwerk.nl. Verder werken we met VOG en 20 jaar ervaring in kinderlessen en jongerenactiviteiten.